sâmbătă, 30 aprilie 2011

Reteta Chec Pufos cu Nescafe

Reteta Chec Pufos cu Nescafe


Ingrediente: 3 oua, 100g unt, 250g zahar, 250g faina, 1/2 ceasca cu lapte caldut, 1 pachetel de praf de copt, 1 pachetel de zahar vanilat, 2 linguri cu nescafe.

Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul vanilat timp de 30 minute, se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina, laptele si, la urma, albusurile batute spuma. Intr-un sfert de compozitie se adauga nescafe-ul.
  Intr-o forma unsa cu unt si pudrata cu faina se toarna partea galbena a compozitie, apoi cea cu nescafe-ul, iar din loc in loc se adanceste usor cu o lingura, pentru a se forma un desen in interiorul checului pufos.

Reteta Chec Pufos "Zi si Noapte"

Reteta Chec Pufos "Zi si Noapte"


Ingrediente: 3 oua, 250g zahar, 250g faina, 100g unt, 2 linguri cu lapte, coaja de lamaie, 1 pachet cu praf de copt, 1 lingura cu cacao, zahar pudra.

Mod de preparare: Se freaca untul pana devine o spuma, apoi se adauga zaharul, ouale, coaja rasa de lamaie si faina cu praful de copt. Se freaca din nou.
Jumatate din compozitie se amesteca cu cacaua.
Se unge forma si se toarna alternativ pana se termina compozitia.
Se coace la foc potrivit, se pudreaza cald.

Reteta Chec Pufos cu Unt

Reteta Chec Pufos cu Unt


Ingrediente: 100g faina, 100g unt, 100g zahar pudra, 2 oua, 50g stafide.

Mod de preparare:  Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga untul, apoi faina, albusurile batute spuma si stafidele.
Se unge tava cu unt si se coace la foc potrivit.

vineri, 29 aprilie 2011

Reteta Chec Pufos din Zahar Ars

Reteta Chec Pufos din Zahar Ars


Ingrediente: 1 1/2 pahar cu zahar pudra, 1 ou, 1 lingura cu ulei, un varf de cutit de bicarbonat dizolvat in rom, vanilie, 400g faina.

Mod de preparare: Se arde 1/2 pahar de zahar, se stinge cu 1/2 pahar cu apa si se lasa sa se raceasca. Se toarna faina intro-un castron, se pun zaharul ars, oul, uleiul, bicarbonatul, vanilia, 1 pahar cu zahar. Se bat cu telul.
Se unge cu o forma cu unt si se coace la foc potrivit.

Reteta Chec Pufos Rapid

Reteta Chec Pufos Rapid


Ingrediente: 6 oua, 1 pahar cu ulei, 2 pahare cu zahar, 3 pahare cu faina, sare, coaja de lamaie.

Mod de preparare: Se freaca ouale cu zaharul pana se formeaza o spuma, se toarna treptat uleiul, apoi faina si coaja de lamaie. Se sareaza cu un varf de cutit de sare. Pentru siguranta se adauga si un praf de copt.
Formele se ung cu unt, se tapeaza cu faina, se toarna compozitia care, dupa preferinta se face cu stafide, nuci sau cacao.
Se introduce in cuptorul incins si se coace 40 min.

Reteta Chec Pufos Ieftin

Reteta Chec Pufos Ieftin


Ingrediente: 1/2 pahar cu ulei, 1/2 pahar cu lapte sau iaurt, 1 pahar cu zahar pudra, 1 ou, 1/2 pachet cu praf de copt, un varf de cutit de amoniac, 2 pahare cu faina, rahat, un praf de sare.

Mod de preparare: Se freaca putin zaharul cu oul, se toarna cate putin din ulei, apoi faina cu praful de copt si amoniacul, laptele sau iaurtul si sarea.
Se adauga rahat taiat bucatele.
Se coace la foc potrivit.

Reteta Chec Pufos cu Fructe Zaharate

Reteta Chec Pufos cu Fructe Zaharate


Ingrediente: 90g zahar pudra, 90g unt sau margarina, 125g stafide, 2 oua, 150g faina, 1dl rom, 1 praf de copt, fructe zaharate.

Mod de preparare: Se amesteca zaharul cu untul. Se incorporeaza unu cate unul ouale, faina si praful de copt, apoi romul, fructele zaharate si stafidele.
  Se lucreaza pasta si se coace intr-o forma de savarina. 

Reteta Chec Pufos Englezesc

Reteta Chec Pufos Englezesc



Ingrediente: 250g faina, 250g unt, 250g zahar pudra, 5 oua, 100g stafide, 1/2 pahar cu lapte, 100g rahat, coaja de lamaie, 1 praf de copt.

Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul circa 20 minute, se adauga pe rand galbenusurile, apoi laptele, faina cu praful de copt, coaja de lamaie, rahatul taiat marunt, stafidele iar la sfarsit se inglobeaza usor albusurile spuma. Se toarna in forma tapetata cu hartie, unsa cu unt. Se coace la foc potrivit.

Reteta Chec Pufos din Albus

Reteta Chec Pufos din Albus


Ingrediente: 8albusuri, 300g zahar pudra, 150g faina, 150g unt, zeama si coaja de la 1 lamaie.

Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul pana devine spuma, se adauga coaja de lamaie, iar zeama se toarna cate putin. Se adauga faina si albusurile batute. Se coace incet timp de o ora. 

Reteta Chec Pufos Alb

Reteta Chec Pufos Alb


Ingrediente: 5albusuri, 1 pahar cu zahar pudra, 1 pahar cu faina, 1 ceasca cu nuci, 100g stafide, 100g rahat, 2-3 smokine, coaja de lamaie, 1 praf de copt.

Mod de preparare: Se bat albusurile spuma, se mai bat cu zaharul, se toarna in ploaie faina cu praful de copt, se adauga nucile macinate, stafide, rahatul taiat marunt, smokinele taiate in bucati mici si coaja de lamaie.
Se coace in forma unsa la foc potrivit.

Reteta Chec Pufos cu Ulei si Anason

Reteta Chec Pufos cu Ulei si Anason


Ingrediente: 1 pahar cu lapte, 1 pahar cu zahar, 1/2 pahar cu ulei, 10 linguri cu faina, coaja de lamaie, vanilie, rahat, anason, 1/2 lingurita cu bicarbonat.

Mod de preparare:  Se amesteca zaharul cu laptele, uleiul, coaja de lamaie, vanilia si faina cu bicarbonatul. Se lucreaza repede. Dupa ce s-a format o coca potrivit de moale, se adauga anason pisat si rahat dupa gust. Se coace la foc iute circa 45 minute si se obtine un chec pufos delicios.

Reteta Chec Pufos Cu Smantana

Reteta Chec Pufos Cu Smantana


Ingrediente: 2 oua, 250g zahar pudra, 250g smantana, 250g faina, 1 praf de copt, coaja de lamaie, stafide, rahat.

Mod de Preparare: Se freaca ouale intregi cu zaharul si coaja de lamaie rasa timp de 20-30 minute, se adauga alternativ cate o lingura de faina si una de smantana, pana se amesteca totul.
 Dupa gust, se poate prepara cu rahat, nuci, stafide, curmale, smochine ( sau din toate cate putin ).
Se mai poate amesteca jumatate din compozitie cu o lingura de cacao si se face un chec pufos in doua culori.
Se unge forma de chec, se tapeaza cu faina si se coace la foc potrivit.

joi, 28 aprilie 2011

Reteta Chec Pufos

Acest site este destinat celor mai bune retete de chec pufos. In curand va voi prezenta o multime de retete pentru un chec pufos si alte preparate delicioase